Ga naar hoofdinhoud
Wandbekleding

Stenen wandbekleding: een eyecatcher in huis

Geef je woonkamer een stoere look

Denk eens aan wandbekleding als je aan het verbouwen bent of je je woonkamer een flinke makeover wil geven. Decoratieve wandbekleding kan echt een eyecatcher zijn in huis. Met natuurlijke materialen geef je je interieur een rustige uitstraling, en vooral een stenen muur creëert een stoer decor. Bekleding voor je bestaat in allerlei soorten, dus voor ieder interieur is er een passende bekleding te vinden. Lees hier meer over verschillende soorten wandbekleding.

Wandbekleding voor ieder interieur

Of je stijl nou landelijk, supermodern of klassiek is, bij ieder interieur is er een passend type bekleding te vinden. Welk materiaal je kiest speelt hierin een grote rol. Voorbeelden van materialen zijn:

  • Kunststof
  • Hout
  • Beton
  • Leisteen
  • Natuursteen

Hout geeft een warme, natuurlijke uitstraling en zorgt voor gezelligheid in huis en past goed bij een landelijk interieur. Een stenen of betonnen muur doet daarentegen stoer en modern aan. Beton sluit mooi aan bij een industriële look.

Verschillende soorten wandbekleding

Als je hebt besloten welk materiaal het beste past bij je interieur, is het nog van belang om te kijken naar de soort wandbekleding. Bij hout kan je bijvoorbeeld denken aan grote houten panelen of gerecycled steigerhout voor een stoere, maar wel warme uitstraling. Doorgezaagde boomstammetjes kunnen juist weer een speels effect geven en past goed bij een landelijke uitstraling. Ook stenen wandbekleding is er in allerlei vormen, bijvoorbeeld mozaïek, pebbles, of langwerpige stenen als leisteen.

Geef je huis een makeover!

Welk materiaal je ook kiest, wandbekleding kan je huis meteen een compleet andere look geven. Denk bijvoorbeeld aan een accentmuur van natuurlijke materialen, of kies juist voor een deel van de wand om daar de aandacht op te vestigen. Kortom, er zijn opties te over, en we raden je aan om vooral lekker rond te snuffelen zodat je jouw droominterieur kan creëren!

Back To Top