Ga naar hoofdinhoud
schilderen buiten

Wanneer kunt u het beste schilderen buiten?

Tips voor buiten schilderen

Is uw woning of schuur van buiten niet mooi meer? Misschien omdat de kleur dof is geworden? Of omdat er beschadigingen op de verf zichtbaar zijn? Dan wordt het tijd om uw woning of schuur opnieuw te schilderen. Nu heerst alleen nog de vraag: wanneer kunt u het beste schilderen buiten? In dit blog geven we daar antwoord op.

De ideale temperatuur om buiten te schilderen

Wanneer u het beste kunt schilderen buiten, is wanneer de temperatuur rond de 20 graden is met droog weer en een briesje. Dit zijn de ideale omstandigheden om buiten te schilderen. Natuurlijk mag het sowieso niet regenen, want regen is funest voor uw pas geschilderde buitenmuur.

Schilderen bij temperaturen boven de 20 graden

Is de temperatuur boven de 20 graden, maar wilt u toch graag schilderen buiten? Dan moet u weten dat u te maken kunt krijgen met vervelende effecten. Er kunnen bijvoorbeeld kleine blaasjes in de verf ontstaan, doordat de ondergrond veel warmer is dan de verf zelf. Ook droogt de verf bij hoge temperaturen veel sneller. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Daarom is het advies om niet bij een temperatuur van boven de 30 graden te schilderen buiten. Moet er toch bij hoge temperaturen geschilderd worden? Schilder dan in de schaduw of achter de zon aan. Of begin in de ochtend wanneer het buiten nog niet zo warm is.

Schilderen bij temperaturen onder de 20 graden

Schilderen is niet alleen een uitdaging bij hoge temperaturen, ook bij lage temperaturen is dit het geval. Als het kouder is dan 20 graden, droogt de verf minder snel. Ook is er een hogere luchtvochtigheid, wat ook een negatieve impact op het drogen van de verf heeft. Daarbij komt, dat niet ieder verftype geschikt is om mee te schilderen buiten bij lage temperaturen. We raden u in ieder geval aan om niet te schilderen bij een temperatuur onder de 0 graden.

Vragen? Neem contact op

Heeft u nog vragen over wanneer u het beste kunt schilderen buiten? Stel ze dan gerust via ons contactformulier.

Back To Top