Ga naar hoofdinhoud

In 7 stappen uw metalen hek schilderen

Uw metalen hek schilderen, hoe doet u dat?

Heeft u een metalen hek bij uw woning? Dan bent u vast al wel bekend met de voordelen van een metalen hekwerk. Zo is een hek van metaal stevig, duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en sfeerbepalend. Met een metalen hekwerk bij uw woning kunt u uw woning namelijk een moderne, industriƫle uitstraling geven. Of juist zorgen voor een authentieke, rustige beleving. Dat ligt maar net aan het metalen hekwerk dat u heeft. Bovendien kunt u een metalen hek het uiterlijk geven dat u wenst. Wilt u een nieuw kleurtje? Dat kan gewoon! In dit blog vertel ik hoe u in 7 stappen uw metalen hek kunt schilderen. Lees snel verder.

1. Start met een laktest

Check om te beginnen of de oude verflaag nog goed en roestvrij is. Is dat het geval? Dan kunt u deze overschilderen zonder een roestbehandeling of primer. Strijk eerst een klein beetje metaallak op een klein stukje van het hek. Laat dit vervolgens drogen en kijk of de nieuwe lak niet losraakt of rimpelt.

2. Verwijder oude verf

Als de oude verflaag wel beschadigd of oneffen is, moet u deze verwijderen. Dit doet u met een staalborstel, verfkrabber of een afbijtmiddel.

3. Het hek schuren

Het is tijd om het hek te schuren. Dit doet u met een schuurblokje of schuurmachine. Maak hierbij gebruik van schuurpapier met een zachte korrel.

4. Het hek repareren

Als er beschadigingen in uw metalen hek zitten, kunt u deze repareren met metaalplamuur. Metaalplamuur wordt aangebracht met een plamuurmes. Laat dit goed uitharden voordat u verder gaat naar stap 5.

5. Hek ontvetten

Is uw metalen hek vet? Dan zal verf niet goed hechten. Maak het hek dus eerst schoon met een ontvettingsmiddel. Spoel daarna het hek af met water.

6. Breng grondverf aan

Het metalen hek is nu bijna klaar om geschilderd te worden. Maar eerst moet u nog grondverf aanbrengen. Gebruik hiervoor een ronde kwast en voorzie het hele hek van anti-roest grondverf. Laat dit vervolgens drogen.

7. Uw metalen hek schilderen

Zodra de grondverf droog is, kunt u beginnen met uw metalen hek schilderen. Natuurlijk in de kleur van uw keuze. Zo heeft u binnen no-time een metalen sierhekwerk dat volledig voldoet aan uw wensen.

Wilt u hier meer over weten? Of heeft u nog vragen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.

Back To Top