Ga naar hoofdinhoud
Schutting

Tips voor schuttingonderhoud

Uw schutting onderhouden

Wanneer u een mooie houten schutting heeft laten plaatsen, wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw schutting te onderhouden en zo de levensduur ervan te verlengen. In dit blog leest u tips voor het onderhouden van uw schutting.

Houd de schutting schoon

Een schutting gaat er in de loop van de tijd anders uitzien door factoren van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan spatwater en groene aanslag. Om hem mooi te houden, is het belangrijk dat u uw schutting regelmatig schoonmaakt. Doe dit vooral niet met de hogedrukreiniger, maar gebruik een borstel of gewone tuinslang. Het beste kunt u uw schutting eens in de 3 maanden schoonmaken.

Controleer uw schutting

Bij het onderhouden van uw schutting hoort ook het controleren van de schutting. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de delen te controleren die in de grond of vlak bij de grond geplaatst zijn. Houten palen kunnen niet goed tegen een vochtige grond en kunnen gaan rotten. Controleer dus tijdig of ze aan vervanging toe zijn.

Vervang de bevestigingsmaterialen

Ook de bevestigingsmaterialen moeten gecontroleerd worden. Wanneer scharnieren en schroeven in uw schutting gaan roesten, kan het hout gaan rotten. Door regelmatig de bevestigingsmaterialen te controleren en eventueel te vervangen, kunt u de levensduur van uw hele schutting verlengen.

Beits elke 3 tot 5 jaar

Het is echt niet nodig uw schutting ieder jaar te beitsen. Het beste is om dit eens in de 4 jaar te doen. Zorg dat uw schutting goed schoon, ontvet en geschuurd is voordat u gaat beitsen. Bespaar liever niet op de beits, maar investeer in een goed product dat geschikt is voor buiten.

Heeft u vragen over het beitsen van uw schutting of heeft u een andere vragen over het klussen in en rondom uw woning? Stel ze ons gerust door een bericht achter te laten op de contactpagina.

Back To Top