Ga naar hoofdinhoud
antieke buitenverlichting

Alles over antieke buitenverlichting

Maak uw tuin gezellig met antieke buitenverlichting

Heeft u een landelijke woning, boerderij of landhuis? Dan past daar natuurlijk heel goed antieke buitenverlichting bij. Zo brengt u de landelijke sfeer van het huis ook de tuin in. Weet u niet zo goed waar u aan moet denken? Ga een keer langs bij een dealer of kijk op de website van een buitenverlichting webshop. In dit blog vertellen we meer over antieke buitenverlichting.

Aan wat voor verlichting moet u denken?

Bij buitenverlichting in een klassieke stijl kunt u bijvoorbeeld denken aan lampen van messing, brons, nikkel of koper. Tegenwoordig worden dit soort lampen echter ook vaak van aluminium gemaakt. Dit klinkt misschien heel modern, maar aluminium lampen kunnen ook heel klassiek worden uitgevoerd. De lampen zijn weerbestendig, omdat ze worden gecoat met een sterke laklaag. Behalve uit verschillende materialen is er natuurlijk ook enorm veel keus in soorten en maten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor bolvormige gevelverlichting. Of gaat u liever voor klassieke straatlantaarns langs uw tuinpad of oprijlaan? Kleine staande lampen op de pilaren van uw toegangspoort zorgen ook direct voor een landelijke binnenkomst. Zo creëert u een prachtige sfeer in uw tuin, waar u zowel ‘s zomers als ’s winters van kunt genieten!

Ook milieuvriendelijke antieke buitenverlichting

Bij dit soort klassieke lampen denkt u misschien al snel aan ouderwetse peertjes en energievretende lampen. Niets is echter minder waar. LED lampen zijn tegenwoordig in ontzettend veel kleuren en uitvoeringen te krijgen. Gelukkig geven ze niet meer altijd een fel en ongezellig licht. Bij de antieke buitenverlichting past natuurlijk een warm licht, en dat kan dus ook gewoon met LED verlichting! Dat is vriendelijker voor uw portemonnee en ook nog eens beter voor het milieu.

Ga eens langs bij een dealer!

Denkt u dat antieke buitenverlichting ook goed in uw tuin past? Dan raden we aan om eens binnen te lopen bij een dealer en u te laten informeren over de vele mogelijkheden. Of kijkt u eens rond op een buitenverlichting webshop voor inspiratie! We wensen u veel succes bij het verfraaien van uw tuin met antieke buitenverlichting!

Back To Top