Ga naar hoofdinhoud
Traprenovatie

Trap renoveren?

Het hoe en waarom van traprenovatie

Is uw trap niet meer helemaal zoals ie er jaren geleden uitzag? Dan is een traprenovatie voor u wel iets om over na te denken. Wilt u een open of een gesloten trap in uw huis renoveren of herstellen? Dat is begrijpelijk. Zeker omdat een trap vaak het middelpunt van een woning is. U wilt natuurlijk graag dat die er netjes uitziet. Bovendien is een trap met gebreken niet altijd een veilige trap. Na traprenovatie ziet uw trap er weer als nieuw uit. U leest hieronder hoe u dat in zijn werk stelt.

Trap niet in elke trapvalkuil

U kent ongetwijfeld het RTL4 programma op zondag waarin mensen weer verliefd moeten worden op hun huis. Ze krijgen daar gevraagd en ongevraagd allerlei nieuwigheden ‘aangeboden’ van de sponsors waarmee hun huis ‘mooier’ wordt. Ongevraagd wordt altijd een ’traprenovatie’ uitgevoerd, waarbij met kunststof een trap bekleed wordt in hippe en moderne kleuren. Maar meer dan de problemen op de trap afdekken is dat niet. Wij noemen dat geen traprenovatie.

Wat is traprenovatie?

Tijdens een echte traprenovatie worden de oude houten planken van uw trap netjes hersteld. Maar dan wel door een vakman!. Een specialist ziet een traprenovatie altijd als een creatieve (maatwerk) uitdaging. Na traprenovatie door een specialist kunt u uw trap ook weer snel gebruiken. Vaak al na één of twee dagen. En niet na een paar uurtjes, zoals op televisie! Een houten traprenovatie vergt iets meer werk namelijk. Bijvoorbeeld door de overzettreden licht te schuren en te oliën. En als u dat wenst, kunnen er gleuven in de traptreden gemaakt worden waar antislip-profielen in passen. Een echte professional kan een trap met meerdere materialen en vloersoorten renoveren.

Helder over de kosten voor traprenovatie

Om het pleidooi voor professionele traprenovatie nog even kracht bij te zetten: de professional in traprenovatie komt altijd eerst bij u langs om de trap te bekijken en te meten. Tijdens dit bezoek wordt u volledig geïnformeerd over de mogelijkheden. Na het bezoek wordt er een definitieve berekening van de kosten gemaakt en worden de afspraken gemaakt voor het uitvoeren van uw traprenovatie. Kortom: geloof niet altijd alles wat er op televisie gebeurt, maar schakel de vakman in!

Meer tips over klussen en onderhoud leest u op onze nieuwspagina.

Back To Top