Ga naar hoofdinhoud

Ook in de winter genieten van uw tuin

Met een veranda of overkapping

Als de zon zich wat minder vaak laat zien en we elke dag de verwarming moeten aanzetten, zitten we liever binnen dan buiten. Lekker met een dekentje op de bank en een goed boek of een spannende film. Maar naarmate de winter langer duurt, is het gemis van fijn buiten zijn en frisse lucht op een gegeven moment wel groot. Maar ja, in een dikke winterjas in de tuin gaan zitten is ook geen optie. Hoe kunnen we toch genieten van frisse buitenlucht in de winter in onze eigen tuin? Met een aantal aanpassingen kunt u ook in de winter genieten van uw tuin. U leest hieronder hoe…

Aanleggen van een veranda

Als u uw tuin in de winter beter wilt benutten, is een investering genoodzaakt. Maar die investering betaalt zich in alle gevallen ook terug in de waarde van uw woning. De meest logische oplossing voor het verbinden van uw woning met uw tuin is de aanleg van een veranda. Hiermee creëert u meer ruimte, meer woonplezier en kunt u heerlijk genieten van het leven in de tuin – met de warmte van binnen. Dat is zeker het geval als u uw veranda afsluit met glazen schuifwanden. Glazen schuifwanden kunnen tot wel 10 meter breed geïnstalleerd worden. Zo maakt u van de tuinkamer een flexibele overgang tussen uw huis en tuin. Afhankelijk van het seizoen en de temperatuur kunt u de tuinkamer dan gewoon helemaal open doen of helemaal dicht, of natuurlijk ergens er tussenin.

Plaatsen van een overkapping

Een eenvoudiger, en minder kostbare aanpassing, is het plaatsen van een overkapping. Dat kunt u eventueel helemaal zelf doen met hout van goede kwaliteit en een zeil of ander afdekmateriaal. Een overkapping is minder luxe, maar ook hiermee kunt u beschut en comfortabel buiten zijn! Als u in de winter van uw terrasoverkapping wil genieten, moet u deze goed dichtmaken. Dan zit u goed beschut tegen weer en wind. Maak dus ook de zijkanten van de terrasoverkapping dicht. Onderstaand leggen we u uit hoe u dat doet.

Gebruik een zijspie

Met het plaatsen van een zijspie houdt u wind eenvoudig buiten. Met een zijspie sluit u het schuine deel van de overkapping af. Zeker als de terrasoverkapping tegen een schutting of muur is gebouwd, kunt u een compleet dichte wand maken. Een zijspie is meestal gemaakt van polycarbonaat.

Plaatsen van schuttingdelen

Met schuttingdelen maakt u de zijwanden van uw overkapping helemaal dicht. Wilt u dit extra fraai afwerken? Voorzie het bovenste deel van de schutting dan van glas. Daarmee houdt u vrij zicht naar buiten en krijgt u vanzelf meer lichtinval.

Plaatsen van doorzichtige zijwanden

Wilt u helemaal beschut zitten met behoud van volledig uitzicht? Dan kunt u ook doorzichtige zijwanden plaatsen. Dit kunt u doen met glas of met polycarbonaat. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Maar in beide gevallen zit u volkomen beschut en u hebt veel lichtinval.

Vergeet niet om thee te zetten

Als u met een overkapping of veranda uw tuin dichter bij uw huis heeft gebracht, moet u nog wel even de puntjes op de i zetten. Zorg er dus voor dat uw tuin netjes opgeruimd is en dat er iets lekkers voor de vogeltjes te vinden is. Dan hoeft u alleen nog maar een lekker potje thee te zetten en u kunt genieten van een mooi opgeruimde en levendige tuin vanaf uw veranda of onder uw overkapping.

Back To Top