Ga naar hoofdinhoud
Steenstrips plakken

Waarom kiezen voor steenstrips aan de buitengevel?

Steenstrips: ideaal bij renovatie

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht, maar vind je de gevel eigenlijk niet zo mooi? Kies je dan voor een grote verbouwing, of zijn er andere mogelijkheden om de gevel te verfraaien? Die mogelijkheden zijn er zeker. Eén daarvan is steenstrips aan de buitengevel aanbrengen.
Deze gevelbekleding is makkelijk te plaatsen en zeer authentiek. Je leest er hier meer over.

Voordelen van steenstrips aan de buitengevel

Wat maakt steenstrips aan de buitengevel monteren interessant? Ze zijn bijvoorbeeld minimaal 2 cm dik waardoor je een minimum aan ruimteverlies hebt. Ze zijn beschikbaar in allerlei texturen en vormen. Doordat je eventueel kunt kiezen voor steenstrips in natuursteen zijn ze niet alleen ideaal als gevelbekleding, maar ook als wandbekleding. De voordelen van steenstrips bij gevelrenovatie op een rijtje:

  • Minimum aan ruimteverlies
  • Keuze uit onder andere baksteen, beton, natuursteen, gips en kunststof
  • Makkelijk te hanteren en op maat te maken
  • Authentiek karakter
  • Goed te combineren met isolatie

Waarom kiezen voor steenstrips bij gevelrenovatie?

Als je ervoor kiest om te werken met steenstrips in baksteen lijkt het alsof je een volwaardige bakstenen muur geplaatst hebt. Wist je overigens dat steenstrips niet alleen rechtstreeks op de buitengevel kunt aanbrengen, maar ook gewoon op de isolatie? Als je de buitengevel dus gaat renoveren, is het raadzaam om ook direct de isolatie te verbeteren.

Plaatsen van steenstrips

Zorg bij het plaatsen van steenstrips op de buitengevel van je woning dat deze in goede staat is. Beschadigingen moet je eerst wegwerken. Daarna kun je aan de slag met de steenstrips. Je brengt ze eenvoudig aan met een speciale lijm. Je kunt ze eventueel nog voegen met voegmortel. Gebruik zeker ook houten profielen met een metselkoord tussen om de strips netjes waterpas tegen de muur te maken. We wensen veel plezier met de metamorfose van je woning!

Klik op ons blogoverzicht voor meer wooninspiratie.

Back To Top