Ga naar hoofdinhoud
populaire gietvloeren die tegen een stootje kunnen

Verschillende soorten gietvloeren zeer populair

Keuze maken voor gietvloer niet eenvoudig

Gietvloeren worden steeds vaker gekozen als vloerafwerking. Slim, want de nieuwste generatie gietvloeren is zeer onderhoudsvriendelijk en scheurvrij. Bovendien zijn er veel verschillende soorten gietvloer verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Welke soorten gietvloeren zijn er zoal? U leest er hieronder meer over.

Verschillende soorten gietvloeren zeer populair

Onderstaand geven we u een overzicht van de verschillende soorten gietvloeren en hun eigenschappen. U kunt gietvloeren uiteraard altijd bekijken bij een specialist in gietvloeren.

Kunstharsvloeren

Een kunstharsvloer is naadloze gietvloer met een bindmiddel van kunstharsen. De totale dikte van de vloer is zo’n 2 tot 5 mm. Hij kan geplaatst worden op elke stabiele ondergrond.

  • Polyurethaan gietvloer: speciaal ontwikkeld voor woningen. PU is goed bestand tegen krassen en scheurt niet snel. Het werkt zeer geluiddempend.
  • Gietvloer in epoxy: de bekendste gietvloer die u veel in industriële omgevingen en ziekenhuizen ziet. Deze vloer is zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk.
  • Acrylaat gietvloer: zeer sterk en waterdicht. Wordt vaak geplaatst bij bakkers, slagers, restaurants en industriële toepassingen.

Gietvloeren met steentjes

Door een ruwe toeslagstof (zand, grind, natuursteen of glas) te mengen met bindmiddel ontstaat een levendige gietvloer, zoals een:

  • Troffelvloer: ook wel mortelvloer genoemd. Bestaat uit een mengsel van fijn zand met epoxy of polyurethaanhars. Een troffelvloer wordt opgebouwd in verschillende lagen
  • Steentapijt: bestaat uit fijne grindkorrels met een epoxy kunsthars. Verkrijgbaar met een open of gesloten afwerking.

Beton gietvloeren

Naadloze vloeren op basis van cement zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Afhankelijk van de samenstelling en toegevoegde producten is de toepassing en de dikte van de vloer heel uiteenlopend. Eén ding hebben ze gemeen: de ruwe, tijdloze betonlook.

  • Cementgebonden gietvloer: bestaat uit cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Prima alternatief voor een massieve betonvloer.
  • Beton Ciré: smeerbare pasta die bestaat uit mortel en een harsoplossing.
  • Gegoten betonvloer: naadloze en gepolijste vloer voor binnen of buiten. Dikker en zwaarder dan andere gietvloeren.

Prijzen van gietvloeren

Een gietvloer is niet de goedkoopste vloer die u kunt kiezen. Maar een gietvloer is wel voordeliger dan natuursteen of een massieve parketvloer. Als u uw huis gaat verbouwen is een gietvloer ook een voordelige keuze; u heeft dan een snelle renovatie zonder al te veel te hoeven breken.

Klik op een van de links als u meer wilt weten over interieur of wonen op onze website.

Back To Top