Ga naar hoofdinhoud
Voorkom inbraak met kerntrekbeveiliging

Voorkom inbraak met kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging verplicht voor alle nieuwbouw woningen

Inbrekers spelen voortdurend in op alle trucs die we met zijn allen bedenken om inbraak te voorkomen. Ze kunnen namelijk op verschillende manieren uw huis binnenkomen. Eén van de manieren om dat te doen is kerntrekken, een inbraakmethode die de laatste jaren dan ook zeer populair geworden is onder inbrekers. Bij AV kozijnen leggen we u uit dat u met kerntrekbeveiliging in uw hang- en sluitwerk de gemiddelde inbreker zodanig kunt ontmoedigen dat hij uw huis liever overslaat.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Kerntrekken is een inbraakmethode door een gehard stalen schroef in de cilinder van een slot te draaien. De cilinder wordt vervolgens met een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Omdat deze manier van inbreken steeds vaker voorkomt, heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor nieuwbouw woningen. Deze beveiliging is sinds 1 januari 2016 officieel opgenomen in het bouwbesluit. Dat betekent dat de gestelde eisen tegen kerntrekken niet meer alleen van toepassing zijn voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, maar dat deze beveiliging verplicht is voor alle nieuwbouwwoningen.

Wat maakt kerntrekken populair?

Zoals hierboven beschreven wordt kerntrekbeveiliging toegepast bij (recent gebouwde) nieuwbouwwoningen. Dat betekent dat veel huizen van voor 2016 niet voorzien zijn van deze beveiliging. Inbrekers hebben dus een ruime keuze aan eenvoudig te openen sloten. Wat maakt kerntrekken populair?

  • Elke inbreker kan deze methode (blijkbaar) toepassen
  • Er wordt standaard gereedschap gebruikt (schroef en klauwhamer)
  • Het gros van het hang- en sluitwerk bij woningen is niet bestand tegen kerntrekken

Wat is kerntrekbeveiliging?

Kerntrekbeveiliging is speciaal veiligheidsbeslag waarmee u de cilinder van uw slot afsluit, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is hiermee volledig door metaal omsloten en voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken. Naast de bescherming van de cilinder, beschermt het metalen beslag ook het slot zelf. Het voordeel van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging ten opzichte van veiligheidscilinders is dat inbrekers bij het beslag vanaf de buitenzijde kunnen zien dat het is voorzien van kerntrekbeveiliging. De kans is dus groot dat een inbreker uw huis direct overslaat als hij dit ziet.

Contact opnemen?

Wilt u reageren op dit blog, of heeft u een interessante bijdrage voor onze website? Nem dan gerust contact met ons op. Wij zien uw bijdrage graag verschijnen.

Back To Top