Ga naar hoofdinhoud
Led dimmer verlichting woonkamer

Een LED dimmer aansluiten doe je zo

LED dimmer aansluiten makkelijker dan u denkt

LED lampen worden steeds populairder onder huis- en kantoor pandeigenaren. De LED-technologie is inmiddels zo gevorderd dat er nu ook LED dimmers verkrijgbaar zijn. LED dimmers zijn apparaten die u aan de muur bevestigd om uw LED lampen te dimmen naar het gewenste niveau. Wij vertellen u graag hoe u een LED dimmer kunt aansluiten. Lees hieronder het 4-stappenplan goed door, voordat u eraan begint.

1. Kies de juiste dimmer

Het is van groot belang dat u de juiste LED dimmer voor uw LED lampen heeft. Is dat een LED dimmer fase aansnijding of een LED dimmer fase afsnijding? Dit is belangrijk om te voorkomen dat uw LED lampen gaan knipperen.

2. Verwijderen van de dimmerknop

Trek voorzichtig en met beide vinger de dimmerknop van het afdekraam af. Hier is geen gereedschap voor nodig. Draai vervolgens met uw vingers het moertje los om ook het afdekraam te verwijderen. Hierbij kunt u wel een tangetje gebruiken.

3. Schakel de elektriciteit uit

Het is belangrijk dat u er altijd voor zorgt dat de elektriciteit tijdens de installatie is uitgeschakeld. Daarna plaatst u het stroomdraad (bruin) en het schakeldraad (zwart) in de daarvoor bestemde aansluitingen. U kunt de bedrading vastzetten door de schroefjes vanuit de bovenkant van de dimmer aan te draaien. Hierna volgt de LED dimmer aansluiting.

4. LED dimmer aansluiten

U kunt uw LED dimmer aansluiten door uw LED dimmer in de inbouwdoos te bevestigen met behulp van schroeven. Let op: sommige inbouwdozen hebben klemmen in plaats van schroeven. Hierna kunt u de elektriciteit weer inschakelen. Zet de betreffende LED lampen ook weer aan. Hierna kunt u de dimbaarheid afstellen. Kijk hiervoor naar de gebruiksaanwijzing van uw LED dimmer.

Hulp nodig?

Uw LED dimmer aansluiten is geen moeilijke klus, maar u moet wel gedetailleerd te werk gaan. Lukt het niet of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top