Ga naar hoofdinhoud

De toepassingen van betonvloeren

Hoe wordt beton in betonvloeren toegepast?

Voordelen en toepassingen van beton

Omdat beton een zeer duurzaam en hard bouwmateriaal is met relatief lage kosten, wordt het veel gebruikt in diverse bouwprojecten. Het wordt bijvoorbeeld zowel privé als commercieel gebruikt. Beton is gemakkelijk te verwerken en kan voor veel toepassingen worden gebruikt, zoals bedrijfspanden, magazijnen, winkelvloeren en woningen. In deze blog vertellen we u meer over vier verschillende toepassingen van betonvloeren. Lees snel verder!

Standaard fundering

Een fundering maakt deel uit van de solide basis van elk gebouw. Beton wordt veel gebruikt voor standaard funderingen vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Dit gaat vaak samen met bijvoorbeeld palen of betonnen kolommen. Met beton wordt een ruwe vloer gemaakt. Dat is een vloer die grof gestort is en een ruwe afwerking heeft. De ruwe betonvloeren zijn uitermate geschikt voor beganegrondvloeren, bovenverdiepingen, dakvloeren, maar ook buitenvloeren.

Een fijne betonvloer

De kans is groot dat je ooit op een fijne betonvloer hebt gestaan. Dit is een betonvloer die door de samenstelling van het beton een fijne structuur heeft. Vloeren die vaak van dit type beton zijn gemaakt, worden binnenvloeren genoemd. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Huizen
  • Schuren
  • Tuinhuizen
  • Winkels
  • Kantoren

Extra vloeibaar beton

Naden en gaten kunnen goed worden afgesloten met behulp van het extra vloeibaar beton. Extra vloeibaar beton heeft een nog fijnere structuur dan fijn beton, doordat er een stof aan is toegevoegd die het extra gladde eigenschappen geeft. Vloeibaar beton kan gemakkelijker stromen naar bepaalde delen van een vloer of muur waar dikker beton moeilijker te bereiken is. Ideaal voor gedetailleerde bouwprojecten!

Gevlinderd beton

Welk type beton u ook gebruikt, de afwerking van een betonvloer is altijd nodig. Een betonvloer is bijvoorbeeld nog vrij ruw als deze na het storten is uitgehard. Daarom moet het mechanisch worden gladgestreken met een speciale machine die over het beton wordt bewogen. Dit heet vlinderen. Deze techniek geeft de vloer de karakteristieke wolkachtige structuur. Vaak moet een vloer meerdere keren gevlinderd worden voor een glanzend resultaat. Meer weten over de verschillende toepassingen van beton op vloeren? Contacteer ons dan gerust.

Back To Top