Onderhoud schilderwerk

Goed onderhouden deuren en kozijnen

Het onderhouden van schilderwerk. Doet u dit zelf of laat u het onderhoud aan de vakman over? Deze keuze is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Beschikt u over voldoende tijd om het schilderwerk zelf te doen? Heeft u genoeg kennis en vaardigheid om het onderhoud zelf voor uw rekening te nemen? Heeft u voldoende budget ingeruimd om de schilder te laten komen? Is er een onderhoudsplan om het schilderwerk op tijd uit te voeren? De antwoorden op deze vragen zullen in hoge mate uw uiteindelijke keuze bepalen. Het schilderwerk onderhouden is altijd noodzakelijk. Wellicht op het ene soort materiaal en verf wat minder dan op het andere, maar altijd nodig. Om te voorkomen dat het materiaal vergaat en vervangen moet worden. In dat laatste geval zullen de kosten hoe dan ook hoger uitvallen. Ton Mulder Schildersbedrijf BV is uw professional in Noord-Holland. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor het onderhoud aan uw schilderwerken.

Een voorbeeld van slecht onderhoud aan het schilderwerk

Een familie besloot om het aangeschafte tuinhuis zelf te schilderen en te onderhouden. Het tuinhuis was gemonteerd door een specialist, maar onbehandeld achtergelaten. Het tuinhuis werd geschilderd. Met een pot grondverf en een geschikte buitenverf dachten ze het tuinhuis wel voor jaren te kunnen beschermen. Schuren en ontvetten? Dat vonden ze niet nodig met het nieuwe hout. Dat was immers glad en nog niet vervuild. Dat laatste bleek een misvatting. Het prachtig geverfde tuinhuisje zag er binnen een half jaar toch een stuk minder goed uit. Regen, wind, warmteverschillen en werking van het nieuwe hout hadden een groot deel van de verf af laten bladderen. Gemiddeld 1x per jaar vroeg de verf opnieuw om onderhoud. Iedere keer moest daar tijd voor worden gemaakt. De verf zelf kostte ook iedere keer toch ruim € 100,-. Het niet inschakelen van een professionele schilder had veel geld en frustratie kunnen voorkomen. Een echte schilder zorgt er namelijk voor dat het schilderwerk minimaal 5 jaar niet opnieuw gedaan hoeft te worden. Soms is onderhoud door de schilder zelfs pas na 10 jaar opnieuw aan de beurt

Onderhoud aan uw schilderwerk. Waar let u op?

  • Zorg dat het onderhoud op tijd wordt gedaan
  • Controleer de verflagen regelmatig op onregelmatigheden en glans
  • Kies voor goede kwaliteit verf
  • Vraag offertes van schildersbedrijven en vergelijk ze
  • Reserveer budget voor het schilderwerk

Onderhoud schilderwerk

Meer weten over de mogelijkheden voor onderhoud schilderwerk

Bel met Ton Mulder Schildersbedrijf op telefoonnummer 0227-600700. We geven u graag meer (prijs)informatie voor het onderhoud aan uw schilderwerk.