Isolatiesubsidie

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Er is door de Rijksoverheid ruim €60 miljoen euro beschikbaar gesteld voor energiebesparende maatregelen. , dat staat in de Staatscourant van 1 september 2016. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilt met deze subsidie energiebesparing in woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Heeft u een eigen huis of bent u bij een VvE bent aangesloten dan is het mogelijk om van deze subsidie gebruik te maken.

Isolatiesubsidie

Er zijn meerdere voorwaarden aan het verkrijgen van subsidie verbonden:

  • Zo moet het in de eerste plaats gaan om isolerende maatregelen in je eigen huis, die zijn gericht op energiebesparing.
  • U moet eigenaar van de woning zijn en u moet er zelf wonen. U mag de woning dus niet hebben verhuurd.
  • Een andere belangrijk voorwaarde is dat er minstens 2 verschillende isolatiesoorten (b..v isolatieglas en spouwmuurisolatie) moet worden toegepast. Is dat het geval, dan kunt u ca. 20% van de isolatiekosten terugkrijgen. VvE’s kunnen subsidie krijgen voor energieadvies, begeleiding en het opstellen van een onderhoudsplan.
  • U laat het hele dak-, gevel-, vloer- of glasoppervlak isoleren. Kiest u voor isolatie van een gedeelte van het dak, de gevel, de vloer of het glas, dan is er een minimaal aantal vierkante metersvereist.

Subsidie isolatieglas

Indien u van plan bent om isolatieglas te plaatsen, dan kunt u gebruik maken van deze subsidie mits u er minimaal één ander soort isolatie bij voegt om te voldoen aan een van de voorwaarden voor deze subsidie. Ook voor aanvullende maatregelen is het mogelijk om subsidie te krijgen, bijvoorbeeld wanneer u bestaand isolatieglas zou vervangen voor driedubbel glas.
U kunt vanaf 15 september 2016 via de website van de RVO, die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken uitvoert, een aanvraag indienen. De regeling eindigt op 31 december 2018 of wanneer de subsidiepot vroegtijdig leeg is.

Voor wie?

Voor particuliere huiseigenaren die ook zelf in hun koophuis wonen en VvE’ers.

Budget

Van 15 september 2016 tot 1 maart 2017 is er een subsidiebedrag van €20,5 miljoen euro beschikbaar.

Laag BTW Tarief

Het btw-tarief op arbeidsloon voor woningisolatie is bedraagt 6 procent.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze subsidie en of u  daarvoor in aanmerking komt? Ga dan naar milieucentraal.nl of RVO.nl of neem contact op met Ton Mulder Schildersbedrijf. Wij helpen u graag verder.