Glasweefsel

Supersterk behang

Glasweefsel is een behangsoort. Glasweefsel wordt sinds ongeveer 25 jaar op steeds grotere schaal toegepast. Ton Mulder Schildersbedrijf BV in Wieringerwerf is uw specialist in behangen. Glasweefsel is een product dat we bij veel van onze klanten verwerken. We geven u graag wat meer informatie over de manier waarop we glasweefsel in uw woning of kantoor kunnen verwerken. Daarbij zetten we de voordelen en sommige nadelen voor u op een rijtje. Heeft u hier belangstelling voor? Bel ons dan, zodat we u deze voor- en nadelen toe kunnen lichten. Wellicht is het voor u aanleiding om het behangwerk door ons te laten verzorgen. Bijvoorbeeld door de toepassing van glasweefsel.

De grootste voordelen van glasweefsel

Glasweefselbehang is supersterk. De structuur van het materiaal is opgebouwd uit kleine glasweefseldeeltjes die de samenhang met papier haar kracht geven. Er kan zeer overheen overheen geschilderd worden. Nog eenvoudiger dan bijvoorbeeld bij muren met een structuur. Daarnaast kunnen oneffenheden in de muur eenvoudiger worden weggewerkt dan bij normaal behang. Over het materiaal en een eerste verflaag kan meerdere keren opnieuw worden geschilderd. De sterke structuur zorgt ervoor dat er niet zo gemakkelijk scheuren kunnen ontstaan in het materiaal. Dit is vooral handig in ruimtes waar de muren en de afwerkingen van de wanden veel te verduren hebben. Bijvoorbeeld in wachtruimtes of in trapgaten.

Enkele nadelen van glasweefsel

Misschien bent u nu direct enthousiast geworden.

Toch is niet alles fantastisch. Daarom noemen we u ook een aantal aspecten waar u rekening mee kunt houden, voordat u een definitieve keuze maakt:

  • De fijne glasdeeltjes kunnen wondjes veroorzaken bij verwerking
  • Er is een speciale sterkere lijm nodig die duurder is dan gewone behanglijm
  • Vaak overschilderen gaat ten koste van de zichtbaarheid van de structuur
  • Het is duurder dan gewoon behang
  • De randen zijn scherp en u kunt zich eraan snijden

glasweefsel

Heeft u dus een rand die los heeft gelaten, neem dan direct maatregelen om te voorkomen dat iemand zich kan verwonden. Door met bovenstaande aspecten rekening te houden voorkomt u dat u naderhand spijt krijgen. Zo blijven de voordelen vele malen belangrijker dan de nadelen.

Glasweefsel laten aanbrengen door Ton Mulder Schildersbedrijf BV?

Dan zijn we u graag daarmee van dienst. U bereikt Ton Mulder Schildersbedrijf in Wieringerwerf op telefoonnummer 0227-600700. Wij zijn uw professionele schilder en behanger. Bijvoorbeeld met glasweefsel.